Eduard Arranz-Bravo / Francesc Parcerisas

La Fundació Arranz-Bravo de l’Hospitalet inaugura una exposició dedicada a revisar la relació artística i literària entre el poeta Francesc Parcerisas i el pintor Eduard Arranz-Bravo, al llarg de més de quaranta anys d’amistat. Es tracta d’una de les col·laboracions entre pintor i poeta més prolífiques de l’art contemporani català: amb prop de trenta obres conjuntes, principalment en format de llibre d’artista, però també en forma de poemaris il·lustrats, retrats, catàlegs, i tot un flux d’intercanvi epistolar, testimoni únic dels anhels de llibertat i experimentació artística dels anys finals de la dictadura.

El període més intens de col·laboració artística entre Arranz i Parcerisas es dona a finals dels anys seixanta, quan la Galeria Gaspar promou l’edició de llibres d’artista emblemàtics: Mes Plec (1967), Dibuix-dibuix (1968), Granollers Fulla Baixa (1973); iniciatives que anaven acompanyades de projectes independents, com Escultures de Mar (1969) o La gallina i l’adolescent (1973), aquest darrer realitzat a la Eivissa llibertària dels anys setanta.

L’exposició també mostra obres més recents, com el conjunt de poemes i gravats On éreu (2009), una revisió autocrítica de la mirada utòpica de joventut. La mostra es complementa amb vídeos, retrats i objectes que segellen una amistat sostinguda en el temps, fructífera i fraternal.

Francesc Parcerisas (Begas, 1944) és poeta, traductor i crític literari. Membre destacat de la generació literària dels 70, ha publicat molts llibres de poemes i ha rebut nombrosos premis, com ara el Carles Riba del 1966, el Joan Alcover del 1975, el de la Crítica de poesia catalana (1983) i el de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya, el mateix any. L’any 1991 Triomf del present, recull de la seva obra poètica, rebé el premi Lletra d’Or. Amb el seu primer llibre de prosa, La primavera a Pequín (2013), ha aconseguit el Premi Llibreter de narrativa 2013. El 2015 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura «per la rellevància de la seva poesia, de l’obra traduïda i la seva labor com a crític literari»

Exposició a cura de: Albert Mercadé
Obertura exposició: Dijous 3 de desembre a partir de les 17h (amb mesures de prevenció anti-Covid)

Fundació Arranz-Bravo.
Dijous a dissabte: 17h a 20h. Diumenge: 11h-14h
Av. Tarradellas, 44. L’Hospitalet. CC Tecla Sala (M: L1 Torrassa)