14

Inaugurada el setembre del 2009, la Fundació Arranz-Bravo és un espai d’art contemporani a L’Hospitalet que té el doble objectiu de difondre l’art del pintor Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1941) i promocionar la jove creació contemporània. A l’espera de ser inaugurada la seva seu definitiva a l’Antic Molí de L’Hospitalet, la fundació té el seu espai provisional en els antic magatzems de la fàbrica textil de la Tecla Sala, en un projecte dissenyat per l’arquitecte Jordi Garcés. 

La Fundació compta amb una col•lecció de tres-centes quaranta obres d’art d’Arranz-Bravo –entre pintures, obra sobre paper, gravats i escultures-, donades per l’artista i que expliquen els seus diferents períodes creatius; obres que la fundació s’encarrega de conservar i també de promoure, mitjançant exposicions a la seva seu o en altres museus catalans, espanyols i de l’estranger. 

La Fundació es vol erigir també amb un espai de referència en la promoció de l’art jove a Catalunya i per aquest motiu al llarg de l’any s’organitzen diferents exposicions i activitats que tenen com a protagonista l’art emergent i el pensament contemporani. L’altra focus d’activitat de la Fundació Arranz-Bravo és la seva tasca educativa, destinada especialment a escoles i centres socials de L’Hospitalet. 

Arranz-Bravo és un artista molt vinculat a la ciutat de l’Hospitalet. És autor dels dos principals monuments de la ciutat: L’Acollidora (a la Rambla de Just Oliveras), símbol de L’Hospitalet, i el Pont de la Llibertat (a la cruïlla entre el carrer Marina i l’Av. del Carrilet). La Fundació té l’ànim de seguir alimentant aquest lligam, fent de la fundació una Acollidora d’art, un Pont de cultura, pensament i llibertat.